داروسازی در آلمان
تحصیل داروسازی در آلمان ۲۰۲۴ (شرایط تحصیل رایگان)
شرایط ورود به رشته داروسازی در دانشگاههای آلمان برای تمام علاقمندانی که شرایط لازم برای این کار را دارند، مهیا است. آلمان مهد رشته هایی همچون داروسازی است و سالای بسیار دور تا کنون این رشته بصورت اکادمیک در دانشگاههای آن تدریس می شود. همچنین این کشور صنعتی دارای پیشرفته ترین و بهترین تکنولوژی صنعت داروسازی در دنیا می باشد. آلمان بهترین شرایط تحصیل در رشته داروسازی و آیندهای روشن را برایتان فراهم میکند. بهترین دانشگاههای آلمان رشته داروسازی را در برنامههای آموزشی خود قرار داده و توجه دانشجویان سراسر جهان که علاقه مند به این رشته هستند، را به خود جلب کردهاند. شما با انتخاب آلمان به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی خود نه تنها میتوانید به رایگان به تحصیل در رشته داروسازی بپردازید، بلکه از بهترین تجهیزات و بهروزترین روشهای آموزشی استفاده خواهید کرد. توجه داشته باشید که تحصیل داروسازی در کشور آلمان به زبان انگلیسی نیز امکانپذیر است.
برخی از مهمترین پرسشهای دانشجویان علاقه مند به مهاجرت تحصیلی در رشتۀ داروسازی عبارتند از:
- چگونه از بهترین دانشگاههای داروسازی آلمان پذیرش بگیریم؟
- آیا تحصیل داروسازی در آلمان امکانپذیر است؟
- شرایط سنی تحصیل داروسازی در آلمان چگونه است؟
- بهترین دانشگاههای آلمان برای تحصیل داروسازی کدامند؟
- آینده فارغالتحصیلان رشته داروسازی در آلمان چگونه است؟
بررسی تحصیل داروسازی در آلمان
تحصیل داروسازی در آلمان میتواند مسیری صحیح برای امروز و فردای علاقهمندان این رشته باشد. دانشگاه های داروسازی آلمان بهترین تجهیزات و امکانات را در اختیار دانشجویان بینالمللی خود قرار میدهند. این دانشگاهها از محدود نکردن شرایط سنی تحصیل داروسازی گرفته تا امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کنار زبان آلمانی، بهترین شرایط تحصیل داروسازی در آلمان را فراهم کردهاند. با انتخاب آلمان به عنوان مقصد مهاجرت تحصیلی خود، میتوانید به تحصیل رایگان داروسازی بپردازید و حتی به دریافت تخصص این رشته نیز فکر کنید.
- مزایای تحصیل داروسازی در آلمان
تحصیل داروسازی مانند تحصیل پزشکی در آلمان طرفداران زیادی در بین مهاجران تحصیلی دارد. دانشجویان بینالمللی که موفق میشوند از دانشگاه های داروسازی آلمان پذیرش بگیرند، بهرهمندی از مزایای متعددی را برای خود تضمین میکنند. برخی از مهمترین مزایای تحصیل در رشته داروسازی در آلمان عبارت است از:
- ۱٫ امکان تحصیل رایگان داروسازی در آلمان.
- ۲٫ ارائه رشته داروسازی به هر دو زبان انگلیسی و آلمانی در آلمان.
- ۳٫ اعتبار دانشگاه های داروسازی آلمان در سراسر جهان.
- ۴٫ نیاز تمامی شهرها و کشورها به متخصص داروسازی.
- ۵٫ حضور دو شرکت بزگ داروسازی Bayer و Boehringer Ingelheim در آلمان
- شرایط تحصیل داروسازی در آلمان
شرایط تحصیل داروسازی در آلمان برای دانشجویان بینالمللی که به دنبال این رشتهی پرطرفدارند، پیچیده نیست. دانشجویان از طرفی با محدودیتی برای شرایط سنی تحصیل داروسازی در آلمان مواجه نیستند و تنها کافیست حداقل ۱۸ ساله باشند و مدرک دیپلم و گواهی پایان دوره تحصیلی ۱۲ ساله را ضمیمه رزومه خود کنند، تا بتوانند در دانشگاههای آلمان و در رشته داروسازی درس بخوانند.
همچنین آزمون ورودی لازمهی ورود به رشته داروسازی در برخی از دانشگاه های آلمان به شمار می آید. اما شامل حال همه دانشگاهها نمیشود. بنابراین برای آگاهی از شرایط رشته داروسازی در آلمان، باید به وبسایت دانشگاه مورد نظر خود مراجعه کنید. زیرا بعضی از دانشگاهها محدودیت بیشتری برای ارائه پذیرش گذاشته اند، برای مثال در بعضی از دانشگاهها شرایط سنی تحصیل داروسازی را به بازه ۱۸ تا ۳۰ سال تغییر دادهاند. پس حتما وبسایت دانشگاه انتخابی خود را جهت آشنایی با شرایط سنی برای تحصیل در آلمان به دقت مطالعه کنید.
دانشجویانی که مدرک کارشناسی خود را در رشتهی داروسازی یا رشتههای مرتبط دریافت کردهاند، میتوانند برای ادامه تحصیل داروسازی در آلمان در مقطع کارشناسی ارشد اقدام نمایند. برخی از رشته های مرتبط عبارتند از:
- ۱٫ شیمی
- ۲٫ زیستشناسی
- ۳٫ پزشکی دارویی
اما سوال مهم اینجاست که آیا امکان شرکت در کلاس درس رشته داروسازی در آلمان به زبان انگلیسی وجود دارد؟ باید بگوییم بله! در ادامه بیشتر توضیح میدهیم.
- تحصیل رشته داروسازی در آلمان به زبان انگلیسی
رشته داروسازی در آلمان به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی آموزش داده میشود. با داشتن مدارک آزمونهای معتبر میتوانید تسلط خود به زبان آلمانی را ثابت کرده، در بهترین دانشگاه های آلمان مشغول به یادگیری رشته داروسازی شوید. آزمون های معتبر زبان آلمانی عبارتند از:
- ۱٫ DSH
- 2. TestDaF
دانشجویانی که به دنبال تحصیل داروسازی در آلمان به زبان انگلیسی هستند، باید بدانند روال کلی اخذ پذیرش برای این برنامهها نیز مانند برنامههای آلمانیزبان است. یعنی شما برای تحصیل داروسازی در آلمان به زبان انگلیسی باید ثابت کنید که به این زبان مسلط هستید. و این اثبات با ارائه مدارک معتبر زبان انگلیسی یعنی آیلتس و تافل اتفاق میافتد.
نمرات تعیینشده برای آزمون آیلتس و تافل در هر دانشگاه متفاوت است، اما حداقل نمراتی که دانشجویان، را واجد شرایط تحصیل داروسازی در آلمان به زبان انگلیسی میکند، به شرح زیر است:
۱٫ نمره ۶٫۵ آیلتس
۲٫ نمره ۷۰ تافل
- تحصیل مقاطع مختلف داروسازی در آلمان
شما میتوانید در تمامی مقاطع تحصیلی در آلمان در رشته داروسازی درس بخوانید و مدارکی معتبر دریافت نمایید.
شرایط تحصیل کارشناسی داروسازی، کارشناسی ارشد و دکترا در آلمان:
۴٫۱٫ تحصیل کارشناسی داروسازی در آلمان
تحصیل داروسازی در این مقطع تحصیلی عموماً نزدیک به ۴ سال زمان میبرد و در این مقطع برنامه های ارائه شده به زبان انگلیسی کم هستند. بنابراین بهتر است به زبان آلمانی مسلط باشید و مدرک زبان، در سطح B2 ارائه دهید.
۴٫۲٫ تحصیل کارشناسی ارشد داروسازی در آلمان
مقطع فوق لیسانس در رشته داروسازی میتواند تا ۲ سال زمان ببرد، و با یک برنامه پژوهشی و پایاننامه همراه است. با شروع کارشناسی ارشد داروسازی، شما قدم به تحصیلات تکمیلی این رشته میگذارید و اخذ تخصص در این رشته، کاریابی در کشور آلمان را برای شما آسان تر می کند.
۴٫۳٫ تحصیل دکترای داروسازی در آلمان
بالاترین مدرک تحصیلی در رشته داروسازی در مقطع دکترا است، که همزمان با دورههای آموزشی، و پژوهشی جدی همراه است. بسته به روند تحصیل شما، دکترای داروسازی در آلمان میتواند ۳ تا ۵ سال زمان ببرد. و فراموش نکنید که یک استاد راهنما یا سوپروایزر همراه شما خواهد بود.
- دوره آوسبیلدونگ داروسازی در آلمان
خوب است بدانید که دوره آوسبیلدونگ نیز برای رشته داروسازی در آلمان برگزار میشود، و شما میتوانید به این طریق نیز وارد بازار کار داروسازی در آلمان شوید. در واقع شما میتوانید به جای تحصیل داروسازی در آلمان، در دوره آوسبیلدونگ شرکت کنید که ترکیبی است از آموزش تئوری و عملی همزمان این رشته.
به خاطر داشته باشید که برای شرکت در دوره کارآموزی داروسازی در آلمان:
- ۱٫ به مدرک زبان آلمانی نیاز دارید.
- ۲٫ باید حداقل دیپلم داشته و در نتیجه حداقل ۱۸ ساله باشید.
- بهترین دانشگاه های داروسازی آلمان
همیشه اولین قدم برای مهاجرت تحصیلی، انتخاب رشته و دانشگاه در کشور مورد نظر است. متقاضیان رشته داروسازی در آلمان نیز باید با بهترین دانشگاه های داروسازی این کشور آشنا باشند.
فهرستی از این دانشگاه ها را همراه رتبه جهانی آنها در رتبهبندی معتبر QS سال ۲۰۲۴:
در نظر داشته باشید که دانشگاههای (۱٫) Ludwig-Maximilians-Universität München و (۲٫) University of Heidelberg به ترتیب دومین و سومین دانشگاه برتر در سراسر آلمانند.
- اخذ پذیرش از بهترین دانشگاههای آلمان
مهمترین مراحل دریافت پذیرش، انتخاب یک برنامه در یکی از بهترین دانشگاه های داروسازی آلمان است. به عبارت دیگر شما باید یکی از دانشگاههای ارائهدهنده رشته داروسازی در مقاطع مختلف را انتخاب کنید و سپس به سراغ مطالعه دقیق سایت دانشگاه انتخابی بپردازید تا از اطلاعات مختلف و لازم برای دریافت پذیرش باخبر شوید. برخی از این اطلاعات عبارتند از:
- ۱٫ مهلت ثبت درخواست برای دریافت پذیرش
- ۲٫ هزینه تحصیل در دانشگاه انتخابی
- ۳٫ مدارک لازم برای اخذ پذیرش
در ادامه به برخی از مدارک لازم برای اخذ پذیرش در رشته داروسازی آلمان اشاره میکنیم:
- ۱٫ آخرین مدرک تحصیلی
- ۲٫ مدارک زبان
- ۳٫ انگیزهنامه
- ۴٫ رزومه
- ۵٫ گواهی سلامت
- ۶٫ مدارک شناسایی و پاسپورت معتبر
دقت داشته باشید که آخرین مدرک تحصیلی برای متقاضیان دوره کارشناسی، دیپلم است اما متقاضیان تحصیل تخصص داروسازی در آلمان، باید حداقل مدرک کارشناسی خود را دریافت کرده باشند. آنها تنها در این صورت واجد شرایط تحصیل فوق تخصص پزشکی در آلمان در شاخه داروسازی شوند.
- ویزای دانشجویی آلمان
تنها با دریافت پذیرش از دانشگاه های آلمان، واجد شرایط تحصیل داروسازی در آلمان نمیشوید بلکه به عنوان دانشجویی که ملیت کشورهای اتحادیه اروپا را ندارد، به ویزای تحصیلی نیاز دارید. دریافت ویزای تحصیلی آلمان از طریق سفارت آلمان، در کشور محل زندگی دانشجوی درخواست کننده ویزای مهاجرت صورت میگیرد.
شما برای مهاجرت به آلمان و اخذ ویزا باید ابتدا از سفارت وقت مصاحبه بگیرید، و سپس مدارک لازم را تحویل سفارت دهید؛ برخی از این مدارک عبارتند از:
- ۱٫ پاسپورت معتبر
- ۲٫ عکس
- ۳٫ مدارک تحصیلی
- ۴٫ گواهی سلامت
- ۵٫ گواهی تمکن مالی
- هزینه رشته داروسازی در آلمان
نکته حائز اهمیت هزینه های تحصیل در آلمان است. یعنی شما پیش از اخذ پذیرش به عنوان متقاضی تحصیل داروسازی در این کشور، باید بدانید چه هزینههایی پیشِ رویتان است.
- ۱٫ تحصیل در دانشگاه های دولتی داروسازی آلمان رایگان است، و هیچ هزینهای به جز هزینه ثبت نام (۱۰۰ تا ۳۵۰ یورو) ندارد.
- ۲٫ تحصیل در دانشگاه های خصوصی آلمان با پرداخت شهریه همراه خواهد بود.
- ۳٫ دانشگاه های ایالت Baden-Württemberg از دانشجویان بینالمللی مبلغی حدود ۱۵۰۰ یورو در هر ترم به عنوان هزینه تحصیل اخذ مینمایند.
- بورسیههای تحصیلی آلمان
بورسیه های تحصیلی، یکی از دلایلی است که باعث جذب علاقهمندان به تحصیل داروسازی، شیمی یا ادامه تحصیل در در دیگر رشته های تحصیلی در آلمان می شود. اگرچه امکان تحصیل رایگان داروسازی در آلمان وجود دارد. بورسیههایی که در این کشور در دسترس دانشجویان بینالمللی قرار میگیرد با پرداخت هزینه دانشگاههای خصوصی، هزینههای مرتبط با بیمه یا زندگی در آلمان را آسان کند. برخی از این بورسیهها توسط دولت آلمان و برخی دیگر توسط موسسات خصوصی ارائه میشوند.
یکی از بهترین بورسیهها برای تحصیل در آلمان، بورسیه DAAD است. این موسسه در اکثر کشورهای دنیا دارای شعبه و یا نمایندگی است و وظیفه آن رسیدگی و موافقت به درخواست کنندگان بورسهی تحصیل در دانشگاه های مختلف آلمان می باشد.
- هزینه زندگی در آلمان
هزینه زندگی در آلمان یکی از مهمترین نکاتی است که دانشجویان باید پیش از هر اقدامی به آن توجه کنند. همانطور که گفتیم تحصیل در آلمان میتواند رایگان باشد اما زندگی در این کشور رایگان نیست!
در یک تخمین کلی هزینه زندگی در آلمان را مبلغی نزدیک به ۸۵۰ تا ۱۲۰۰ یورو در ماه میدانند. این مبلغ برای زندگی یک فرد تنها و بدون در نظر گرفتن هزینه اسکان است، و باید توجه کنیم که ممکن است تغییر کند. این تغییر را عادت زیستی هر فرد و همچنین تفاوت قیمتها در هر شهر آلمان رقم میزنند.
- کار دانشجویی در آلمان
یکی از مهمترین مزایای انتخابِ رشته داروسازی در آلمان، امکان کار دانشجوییست. دولت آلمان به دانشجویان بینالمللی، اجازه کار پارهوقت همزمان با تحصیل به مدت ۲۴۰ روز در سال را میدهد. از مزایای کار دانشجویی همین بس که دانشجویان:
- ۱٫ هزینههای زندگی خود را راحتتر میپردازند.
- ۲٫ تجربه کاری به دست میآورند و رزومهی خود را بیش از پیش تکمیل میکنند.
برای کاریابی در آلمان از (۱٫) دانشگاه و (۲٫) دوستان تازهی خود که قبل از شما به آلمان مهاجرت کرده اند، کمک بگیرید.
- آینده فارغالتحصیلان داروسازی در آلمان
آلمان به عنوان یکی از بزرگترین بازارهای دارو در جهان شناخته میشود، بنابراین طبیعی است که فارغالتحصیلان رشته داروسازی در این کشور، آیندهی روشنی داشته باشند و بتوانند به راحتی در رشتۀ مورد نظر خود کاریابی شوند. شما با در دست داشتن مدرک داروسازی، میتوانید برای کار در مشاغل ارائهشده در فهرست زیر اقدام کنید:
- ۱٫ دکتر داروساز
- ۲٫ محقق علمی
- ۳٫ مدیر کنترل کیفیت
- ۴٫ دانشیار تحقیقات بالینی
با درآمد داروسازان در آلمان در جدول زیر آشنا شوید:
خوب است بدانید که با کاریابی در آلمان، ویزای تحصیلی شما تبدیل به ویزای کاری میشود، و میتوانید به اقامت آلمان و اروپا برسید.
اگر هنوز نتوانستهاید مقصد مناسب خود، برای تحصیل داروسازی در اروپا پیدا کنید، پیشنهاد ما،آلمان است. چرا که با تحصیل داروسازی در آلمان اولاً میتوانید به رایگان درس بخوانید، و دوماً: مدارکی معتبر در سراسر جهان اخد نمایید. شرایط تحصیل داروسازی در آلمان برای دانشجویان بینالمللی مناسب است، و حتی محدودیت دشواری، برای سن دانشجویان یا زبان تحصیل آنها وجود ندارد. با انتخاب آلمان برای تحصیل داروسازی از مزایای بسیاری بهرهمند میشوید، که آنچه ما گفتیم تنها برخی از آنهاست. پس برای تحصیل داروسازی در آلمان تردید نکنید!
درآمد داروسازی در آلمان چقدر است؟
داروسازی، یکی از مشاغل پردرآمد و محبوب در کشور آلمان محسوب میشود و علاقهمندان به این رشته میتوانند بدون هیچ محدودیتی مشغول به کار شوند. وضعیت فعلی بازار کار داروسازی در آلمان به نحوی است که تقاضا برای داروسازان خیلی بالاست و خطر بیکاری، این قشر از افراد را تهدید نمیکند. طبق اطلاعات سایت salary expert، خلاصه وضعیت درآمد داروسازی در آلمان عبارت است از:
- متوسط حقوق ناخالص یک تکنسین داروسازی: ۳۰٫۱۰۳ یورو در سال
- متوسط حقوق ناخالص داروسازها: ۸۱٫۲۶۳ یورو در سال
البته کار کردن بهعنوان یک داروساز در آلمان نیازمند مجوز و داشتن مدرک حرفهای است و داروسازان میتوانند با داشتن مدارک در مقاطع بالاتر، درآمد بیشتری هم داشته باشند. البته یک روش دیگر هم حضور در آلمان با آوسبیلدونگ داروسازی است.
طبق اطلاعات سایت eapt.info، بیش از ۶۸ هزار تکنسین داروسازی در داروخانههای سطح شهر و تعداد کمتری در داروخانههای بیمارستان، بیمههای سلامت و غیره کار میکنند. طبق اطلاعات این سایت، سه حرفه اصلی در داروخانههای آلمان وجود دارند که عبارتاند از:
- داروساز (Employed Pharmacist) که در زبان آلمانی با عنوان Apotheker (آقایان) یا Apothekerin (بانوان) شناخته میشود.
- تکنسین داروسازی (Pharmacy technician) یا PT که در زبان آلمانی Pharmazeutisch-technische Assistent*in نامیده میشود. به تکنسین داروسازی، دستیار فنی داروساز هم گفته میشود. او مسئول این است که داروها را به مراجعهکنندگان به همراه توضیحات ارائه دهند.
- کارمند تجاری داروسازی (Pharmaceutical commercial employee, PCE) که در زبان آلمانی بهعنوان Pharmazeutisch-kaufmännische Angestellte شناخته میشود. وظایف این کارمند عبارت است از: ثبت رسیدهای حسابداری، ارائه مشاوره، نگهداری از داروها و در دسترس قراردادن آنها برای مراجعهکنندگان.
برای کار به عنوان یک تکنسین داروسازی می توانید از روش آوسبیلدونگ داروسازی استفاده کنید. راهی ساده برای ورود به این رشته در کشور پیشرفته آلمان. جزییات کامل در باره این روش را می توانید در آوسبیلدونگ داروسازی آلمان ببینید.
بهترین گرایشهای داروسازی برای استخدام در آلمان
موضوع دیگری که در مهاجرت داروسازان به آلمان مورد توجه بوده، گرایشهای مختلف این رشته است. داروسازی رشتهای با گرایشهای متعدد در مقاطع تحصیلی مختلف است. در پایین به برخی از پرتقاضاترین گرایشهای داروسازی در آلمان اشاره میکنیم:
- شیمی دارویی
- میکروبیولوژی
- فارماکولوژی
- کنترل دارو
- بیوتکنولوژی دارویی
- داروسازی بالینی
- سم شناسی
اوسبیلدونگ داروسازی در آلمان
تحصیل رایگان در آلمان بدون مدرک دانشگاهی از مزایای اصلی آوسبیلدونگهای آلمان است. حتی علاقهمندان به رشته داروسازی نیز میتوانند از این امکان استفاده کنند. آوسبیلدونگ داروسازی از پرطرفدارترین شاخههای پزشکی است که دورۀ تحصیل آن از ۳ تا ۵ سال طول میکشد. دانشجویان این رشته در طول دوره آموزش تولید دارو، بررسی کیفیت دارو، تجزیه و تحلیل مواد و حتی نحوه صحیح شرایط نگهداری از دارو را یاد میگیرد. در ابتدای دوره، مفاهیم کلی دارو و مواد به صورت تئوری آموزش داده می شود، و در ادامه کارآموزان در داروخانه یا آزمایشگاه زیر نظر یک داروساز حرفهای از نزدیک با روش کار آشنا و آموزشهای عملی خود را میگذرانند. فارغالتحصیلان آوسبیلدونگ داروسازی در صورت علاقه میتوانند پس از دریافت مدرک و به دست آوردن کمی تجربه تحصیلات خود را در راستای متخصص شدن در دانشگاه ادامه دهند.
میزان درآمد کارآموزان در آوسبیلدونگ داروسازی در آلمان
کارآموزان آوسبیلدونگ داروسازی در طول دوره آموزش حقوق یا کمک هزینه تحصیلی دریافت میکنند. با توجه به اینکه وظایف و مسئولیتهای کارآموزان در سالهای پایانی آموزش بیشتر میشود، حقوق دریافتی نیز در همین راستا و سال به سال افزایش پیدا میکند. بدین صورت که کارآموزان در سال اول آموزش حدود ۸۵۰ یورو در ماه، در سال دوم ۹۳۰ یورو و در سال سوم حدود ۱۰۲۰ یورو در ماه حقوق ناخالص دریافت میکنند. در صورت ادامه دوره حقوق افراد در سال چهارم به حدود ۱۰۹۰ یورو میرسد. بدین ترتیب آوسبیلدونگ داروسازی علاوه بر پرطرفدار بودن میتواند، به عنوان دوره پردرآمد نیز به شمار رود. بی شک فارغالتحصیلان این دوره با ورود به بازار کار آلمان درآمد بیشتری خواهند داشت.
مدارک لازم برای ثبت نام در آوسبیلدونگ داروسازی در آلمان
از آنجا که داروسازی زیر مجموعه پزشکی و پیراپزشکی به شمار رفته و داشتن مهارت دانش زبانی (آلمانی و انگلیسی) نقشی مهم در آن دارد، متقاضیان پذیرش در این رشته بایستی کاملاً واجد شرایط باشند. بدین ترتیب داشتن مدارک و شرایط زیر الزامی ست:
- ترجمه و اصل مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی و ریز نمرات برای دانشجویان خارجی
- مدرک زبان آلمان B2 برای دانشجویان بینالمللی
- عدم سو پپیشینه
- ارائه نامه تمکن مالی به میزان هزینه یکسال زندگی به صورت تقریبی
- علاقه به علم داروسازی و پزشکی
- علاقه به کار در آزمایشگاه، فرمولهای شیمی و کار در آزمایشگاه
آینده شغلی افراد بعد از دریافت مدرک آوسبیلدونگ داروسازی در آلمان
داروسازان با توجه به تواناییهای خود، آینده شغلی تضمین شده با حقوق ماهیانه عالی را دارند. بر همین اساس حقوق ماهیانه داروسازان در ابتدای فعالیت حرفهای از ۱۷۰۰ یورو شروع شده و با به دست آوردن تجربه کاری نزدیک به ۴۰۰۰ یورو در ماه نیز میرسد. این افراد میتوانند با تکمیل دورههای آموزشی جایگاه خود را ارتقا داده و درآمد ماهیانه خود را نیز افزایش دهند. دورههای آموزشی تکمیلی داروسازی به صورت نیمه وقت بوده و دانشجویان میتوانند همزمان با تحصیل کار کنند.
بعد از اتمام آوسبیلدونگ داروسازی در آلمان کجا می توان استخدام شد؟
با توجه به اینکه داروسازها، نحوه تولید دارو و حتی میزان دوز هر دارو را برای بیماران آموزش میبینند، بنابراین میتوانند پس از فارغالتحصیلی در مکانهای زیر مشغول به کار شوند:
- داروخانهها
- آزمایشگاههای تولید دارو
- بیمارستانهای خصوصی و دولتی
دانشگاه های معتبر ارائه دهنده رشته داروسازی
دانشگاه های داروسازی در آلمان دارای رتبه های برتر جهانی و جایگاه علمی معتبری می باشند. در لیست دانشگاه های داروسازی آلمان ۵ دانشگاه برتر قرار دارد.
این دانشگاه ها از برترین دانشگاه های بین المللی آلمان می باشند. این دانشگاه ها رشته های بیوشیمی بالینی در آلمان و رشته داروسازی در آلمان را ارائه می دهند.
دانشگاه فرایبورگ
دانشگاه فرایبورگ از جمله دانشگاه های داروسازی معتبر و برتر در آلمان محسوب می شود. دانشجویان در این دانشگاه مدل سازی، پیش بینی اثرات بیولوژیکی مولکولی، شناسایی اثر درمان، تحلیل داروها بر بدن انسان و واکنش های دارویی مختلف را فرا می گیرند.
دانشگاه ماربورگ
این دانشگاه در لیست دانشگاه های داروسازی در آلمان از قدیمی ترین ها محسوب می شود. از مجموع ۲۵۰۰۰ دانشجوی در حال تحصیل در این دانشگاه در حدود ۱۲% دانشجوی بین المللی می باشند.
دانشگاه TU Braunschweig
این دانشگاه در لیست دانشگاه های داروسازی در آلمان از جمله بزرگترین دانشگاه محسوب می شود. این دانشگاه دارای بیش از ۶۰۰ دانشجوی داروسازی مشغول تحصیل می باشد. دانشجویان در حین تحصیل داروسازی در این دانشگاه در حوزه های زیست فعال، تجزیه شیمیایی، فرمول دارویی، تاثیر داروها بر بدن انسان، توسعه دارویی و پژوهش و تحقیق بر مولکول های بیووائیت به تحقیق و پژوهش می پردازند.
دانشگاه Greifswald
این دانشگاه در لیست دانشگاه های داروسازی در آلمان از جمله قدیمی ترین دانشگاه ها می باشد. در حال حاضر در حدود ۱۲۰۰۰ دانشجوی بین المللی در این دانشگاه در رشته داروسازی در حال تحصیل می باشند.
نحوه معادلسازی مدرک داروسازی
یکی از اقدامات ضروری در مهاجرت داروسازان به آلمان، معادلسازی مدرک تحصیلی است. معادلسازی به معنی تطابق واحدهای درسی گذرانده شده در دانشگاه یک کشور با واحدهای درسی همان رشته در کشورمیزبان است. اگر شما مدرک داروسازی را از کشوری خارج از اتحادیه اروپا گرفته باشید، تنها در صورت معادلسازی میتوانید مجوز کار در آلمان را بگیرید. زمانی که انطباق کافی میان واحدهای درسی گذرانده شده با واحدهای درسی آلمان وجود نداشته باشد، لازم است در دورههای آموزشی یا اصطلاحا کارورزی شرکت کنید. بعد از اتمام دوره و قبولی در آزمون نهایی، میتوانید به دنبال موقعیت شغلی مورد نظر خود باشید.
دریافت مدرک معتبر زبان آلمانی نیز برای دریافت مجوز و اشتغال به کار ضروری است. شما با شرکت در دورههای زبان آلمانی، باید سطح خود را به C1 برسانید. سپس با شرکت در آزمونهای معتبری چون Telc، Goethe و OSD مدرک خود را دریافت خواهید کرد.
برای ادامه تحصیل در رشتۀ داروسازی در کشور آلمان باید در نظر داشته باشید که، رشته داروسازی در آلمان، به دو مقطع لیسانس و فوق لیسانس تقسیم می شود. یعنی دانشجویان ابتدا دوره ۴ ساله لیسانس را به اتمام می رسانند و سپس دو سال دیگر در ادامه آن با عنوان کارشناسی ارشد می خوانند که در نهایت در ایران به عنوان دکتری داروسازی محسوب شده و مورد ارزشیابی قرار می گیرد.
تحصیل در رشته داروسازی به دو بخش تقسیم میشود:
در مقطع کارشناسی که کلا ۴ سال می باشد، در بخش اول تحصیلات مقدماتی در علوم پایه و دروسی نظیر شیمی، فیزیک و زیستشناسی، و دروس پایه دارو ارائه می شوند که ۴ نیم سال تحصیلی به طول میانجامد.
بخش دوم نیز ۴ ترم در نظر گرفته شده است و مباحث تخصصی داروسازی به صورت تخصصی و همچنین به شکل عملی و در مواردی خارج از محیط دانشگاه، در کلینیک، داروخانه ها، شرکتهای داروسازی و یا سایر مراکز درمانی به دانشجو ارائه میشوند.
قابل ذکر است که رشته داروسازی در آلمان همانند رشته پزشکی، در مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد پیوسته ارائه میشود. علاقهمندان به دریافت مدرک دکترا، همانند سایر دانشجویان رشتههای غیرپزشکی، پس از دریافت مدرک کارشناسیارشد، با انتخاب موضوع و پذیرش آن توسط استاد راهنما، به تحصیل در مقطع دکترا مشغول میشوند.
برای تحصیل در کشور آلمان معمولا سه مرحله امتحان در هر مقطع تحصیلی برگزار می گردد. دانشگاههایی که سه مرحله امتحان دارند، مرحله سوم را پس از گذراندن دوره عملی برگزار میکنند.
دوره عملی در دو مرحله شش ماهه صورت میگیرد. دانشآموختگان در شش ماه نخست، در یکی از داروخانههای عمومی کارآموزی خواهند کرد. محل برگزاری دوره دوم به صورت اختیاری از سوی متقاضیان مشخص میشود.