تخصص پزشکی در آلمان
در سال جدید میلادی ۲۰۲۵ تحصیل در آلمان شرایط آسان تر نسبت به سال گذشته میلادی دارد. تعداد داوطلبان تحصیل در رشتههای علوم پزشکی و به ویژه دورههای تخصص پزشکی در دانشگاههای آلمان قابل توجه است. میان سیستم آموزش عالی آلمان و ایران تفاوتهایی وجود دارد و این تفاوتها در رشتههای پزشکی حتی شامل نوع مدارک دانشگاهی و مقطع تحصیلی نیز میشود.
میدانیم که برخلاف ایران در آلمان مدرکی که فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی (دندانپزشکی و پزشکی عمومی) پس از اتمام دوره می گیرند، مدرک دکترا نیست و مدرکی معادل فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد می باشد. گرفتن مدرک پی اچ دی (PhD) همانند تحصیل در مقطع دکترا در سایر رشتههاست.
تحصیل پزشکی در آلمان
طبق قوانین وزارت بهداشت آلمان، پزشکانی که در خارج از این کشور در رشته های پزشکی فارغ التحصیل شده اند، می بایست با گذرداندن دوره های خاص و شرکت در برخی از آزمونها، مجوز لازم برای کار و یا شرکت در دوره های تخصص پزشکی را بدست آورند.
در آلمان برای پزشکان ایرانی که میخواهند برای گرفتن تخصص ادامه تحصیل بدهند، دو گزینه وجود دارد:
۱- ادامه تحصیل در مقاطع تخصص بالینی یا کلینیکال در رشته های مختلف، که می تواند در یک دانشگاه انجام شود و یا در یک بیمارستان یا کلینیک
۲- ادامه تحصیل در مقطع دکترا یا (PhD) در رشته های پایه علوم پزشکی در دانشگاههای مختلف آلمان
هرکدام از این دو روش شرایط خاص خود را دارند و سیستم ورود به آنها متفاوت است. در آلمان مدرکی که فارغ التحصیلان رشته های علوم پزشکی (دندانپزشکی یا پزشکی عمومی) در نهایت می گیرند، برخلاف ایران، مدرک دکترا نیست، بلکه مدرکی معادل فوق لیسانس یا کارشناسی ارشد می باشد و گرفتن مدرک PhD همانند تحصیل در مقطع دکترا در سایر رشتههاست.
بین فارغ التحصیل پزشکی واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی و فارغ التحصیل دانشگاه سراسری تفاوتی وجود ندارد و هر دو می توانند برای ورود به دوره های تخصصی در آلمان اقدام کنند
شرایط تخصص پزشکی در آلمان
یکی دیگر از شرایط و الزامات مهم دیگر مورد نیاز برای تخصص یا کار در آلمان، داشتن مدارک کامل فارغ التحصیلی و ریزنمرات کامل آن، دانشنامه پزشکی، نظام پزشکی، پروانه دائم و حداقل دو سال سابقه فعالیت پزشکی در بیمارستانها و یا درمانگاهها می باشد. همچنین با توجه به اینکه دوره های تخصص پزشکی در آلمان، برخلاف رشته های علوم پایه پزشکی به زبان آلمانی است، دانش زبان آلمانی در حد B1 لازم و ضروری می باشد.
تحصیل پزشکی در آلمان
اکثر رشته های تحصیلی دکترا (.PhD ) علوم پزشکی، به هر دو زبان آلمانی و انگیسی در دانشگاهها ارائه می شوند. اما در مقطع تخصص پزشکی، فقط و فقط به زبان آلمانی میتوان تحصیل کرد. سطح B2 زبان، حداقل سطح لازم برای ورود به دوره تخصص پزشکی است.
شایان ذکر است که برای اخذ پذیرش و اقدام اولیه همان مدرکB1 کفایت می کند
نحوه ارزشیابی مدرک اخذ شده از آلمان
مهمترین نکته ای که یک پزشک ایرانی باید به آن توجه کند این است که بعد از اتمام اینکه دوره تخصص در آلمان، اگر تمایل داشته باشد که به ایران برگردد و بخواهد که مدرک تخصصی صادره از آلمان طبق ضوابط اعلام شده از سوی وزارت بهداشت ایران، ارزشیابی شود و مورد تأیید وزارت بهداشت قرار بگیرد، حتماً و حتماً مدرک باید از بیمارستان دانشگاهی (Universitätsklinikum) اخذ شده باشد.
به عبارتی بر اساس قوانین جاری وزارت بهداشت ایران، مدارک تخصصی صادره از آلمان، تنها در صورتی قابل ارزشیابی خواهد بود که آن پزشک دوره تخصص خود را از یک بیمارستان دانشگاهی یا (Universitätsklinikum) و یا بیمارستانهای آموزشی آکادمیک (Akademisches Lehrkrankenhaus) گذرانده باشد. لیست دانشگاههای معتبر هم در سایت وزارت بهداشت ایران وجود دارد.
برای وارد شدن به سیستم تخصص پزشکی آلمان، باید مراحل زیر طی شوند:
مراحل تخصص پزشکی شامل معادل سازی و آزمون :
مرحله اول سیستم تخصص پزشکی آلمان
معادل سازی مدرک پزشکی و همچنین قبولی در آزمون Aprobation می باشد. برای معادل سازی مدرک می بایست در دوره هایی که به همین منظور در کالج ها و آکادمی های تخصصی برگزار می گردد شرکت نمایید.
آکادمی ها معمولا مجوز معادل سازی مدارک پزشکی را دارند و می توانند در پایان دوره ای که برگزار می نمایند با اخذ آزمون های مربوطه و به شرط قبولی متقاضی در آنها، مدرک معادل پزشکی آلمان را برای پزشک صادر نمایند. اما آزمون های Aprobation توسط دستگاههای دولتی برگزار می شود،که باید در آنها ثبت نام نمود و قبولی گرفت.
آزمون Aprobation شامل دو قسمت تئوری و عملی است. که در این آزمون ها روش ویزیت کردن یک بیمار مطابق با سیستم درمانی آلمان، تشخیص بیماری، روش درمان و طول مدت درمان، نسخه نویسی، برقرای ارتباط با بیمار و در نهایت سطح علم پزشکی مورد ارزیابی قرار می گیرد. هر دو قسمت تئوری و عملی این آزمون بصورت شفاهی برگزار می گردد.
مرحله دوم سیستم تخصص پزشکی آلمان:
بعد از معادل سازی مدرک و قبولی در Aprobation، پزشک می بایست از یک بیمارستان یا کلینیک پذیرش برای دوره تخصص را دریافت نماید. یعنی یک پزشک متخصص و پروفسوری که بر اساس قوانین آلمان، اجازه ی گرفتن دستیار یا رزیدنت را دارد، باید حاضر شود شما را به عنوان دستیار یا رزیدنت خود، در کلینیک، بیمارستان و یا مطب خود بپذیرد. به این ترتیب، اولین مرحله، گرفتن پذیرش از پروفسور یا استاد مربوطه در یک کلینیک یا بیمارستان است.
مرحله سوم سیستم تخصص پزشکی آلمان:
گرفتن اجازه ی کار طبابت یا اجازه ی کار پزشکی “Arbeitserlaubnis” در بیمارستان و کلینیک خاصی در آلمان می باشد. یعنی در زمانی که مدرک پزشک معادل سازی می شود ایشان حق کار پزشکی و یا طبابت در آلمان را دارند.
ولی باید به اداره مربوطه در آن ایالت خاصی که می خواهند کار طبابت اجام دهند مراجعه نموده و درخواست کار خود را ارائه دهند.
این درخواست می تواند از طریق قرارداد یا نامه ای که یک کلینیک و یا بیمارستان به پزشک می دهد انجام شود، و یا اینکه خود اقدام به تاسیس مطب نموده و مجوز کار برای مطب خود اخذ نماید
بر اساس قوانین در ایالت های مختلف آلمان، همه دانشجویانی که دوره تخصص را به پایان می رسانند باید در آزمون ارزشیابی مدارک پزشکی پزشکان خارجی، شرکت نمایند.
ولی هنوز این دستورالعمل صددرصد نشده است و تنها در بعضی از ایالت ها، چندماه قبل از هنگام تحویل نامه اجازه کار به پزشک، نامه ای تحت عنوان احتمال نیاز به قبولی در آزمون را به نامه اجازه کار الصاق می نمایید.
ولی خوشبختانه این موضوع تا کنون در هیچ یک از ایالت ها جدی نشده است و هنوز کسی از رزیدنت های تازه پذیرش گرفته بخاطر عدم شرکت در آزمون دچار مشکل نشده است.
نکته بسیار مهم در خصوص رشته پزشکی در آلمان:
بر اساس تغییراتی که در قوانین صدور اجازه طبابت و تحصیل برای پزشکان خارجی مایل به ادامه تحصیل در مقطع تخصص در کشور آلمان اعمال شده است، این افراد می بایست جهت اخذ اجازه طبابت دائم (Approbation) بر اساس ایالت ورود، ابتدا دوره های مقدماتی را که بین سه تا شش ماه است در یک کالج یا آکادمی معتبر بگذرانند و معادل سازی مدرک خود (Gleichwertigkeitsprüfung) را انجام دهند، سپس در آزمون Abrobation شرکت کرده و قبولی آن را نیز بدست آورند.
سطح زبان مورد نیاز برای تخصص پزشکی آلمان ۲۰۲۵
سطح زبان لازم برای ورود به دوره تخصص پزشکی سطح “B2” است. منتها این سطحی است که در نهایت برای گرفتن تمام مدارک لازم، ضروری است. در شروع کار، یعنی پزشک وقتی می خواهد برای اخذ دوره های کالج تخصصی اقدام نماید، داشتن مدرک زبان B1 کفایت می کند. مقاله در مورد پزشکی در آلمان به همراه شرایط و هزینه ها
همچنین برای اخذ ویزا بر اساس آنچه که در سایت سفارت آلمان نوشته، مدرک زبان B1 کافیست اما ممکن است کافی نباشد. گذراندن مابقی دوره زبان در آلمان امکان پذیر می باشد.
شرایط اخذ بورس تحصیلی در تخصص پزشکی ۲۰۲۵
گذراندن دوره حداقل ۷ ساله در رشته پزشکی و دریافت مدرک دانشگاهی، همچنین داشتن اجازه طبابت در کشور مبدأ (برای کشورهای در حال توسعه داشتن ۳ سال سابقه شغلی الزامی است).
• شروع یک دوره پزشکی تخصصی درکشور مبدأ، که به پایان رساندن آن نیز ممکن باشد.
• تحصیل یا فعالیت شغلی درکلینیک یکی از دانشگاه های کشور مبدأ به هنگام ارسال درخواست.
• اهداف برنامه ریزی شده جهت فعالیت در دانشگاه کشور مبدأ پس از پایان دوره تخصص در آلمان.
• تأییدیه جهت سرپرستی و فعالیت شغلی در یک کلینیک دانشگاهی در آلمان.
پزشکان خارجی برای فعالیت در کلینیک های آلمان باید اجازه نامه ای که برای دانشجویان بورسیه ای خود با عنوان “اجازه طبابت موقت” تهیه می نماید، داشته باشند. درخواست آن ممکن است چند هفته یا چند ماه به طول انجامد.
اقامت پزشکان در کشور آلمان
رشته پزشکی و زیر شاخه های آن مانند دندانپزشکی، داروسازی و … یکی از بهترین رشته های تحصیلی در سراسر دنیا می باشند و خواهان فراوانی هم دارد. رویای تمامی افراد در سن های پایین تر، شغل و حرفه ی پزشکی بوده است. کشور آلمان جزو ۳ کشور برتر در زمینه پزشکی در اروپا می باشد.
این کشور رشته های پزشکی را به زبان آلمانی ارائه می دهد که مدت دوره این رشته ها بین ۵ تا ۷ سال می باشد که متناسب با زیرشاخه های آن متغییر می باشد. افراد حتی با داشتن مدرک زبان B1 نیز می توانند برای تحصیل در آلمان و رشته های پزشکی و یا حتی تخصص و کار به این کشور راه پیدا کنند.
دولت آلمان شرایط ویژه ای را برای پزشکان خارجی که مایل به کار یا تحصیل در این کشور هستند، در نظر گرفته است. به طوری که افرادی که دارای مدرک پزشکی و یا فارغ التحصیل این رشته می باشند می توانند برای اقامت کشور آلمان اقدام نمایند.
پزشکان فارغ التحصیل دانشگاههای ایران یا دانشگاههای معتبر سراسر دنیا، با داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 می توانند برای گرفتن اقامت کشور آلمان اقدام نمایند.
روش ویزای کار پزشکان در آلمان
در ابتدا علاقمندان می توانند مدارک تحصیلی خود را برای مراکز دولتی آلمان، به منظور ارزش یابی ارسال نمایند. نحوه بررسی این مرکز متفاوت می باشد. پس از بررسی های انجام شده نتیجه اعلام می شود. اگر مدرک پزشکی افراد به رسمیت شناخته شود، دعوتنامه مبنی بر شرکت در آزمون Abrobation برا ی متقاضی ارسال میگردد.
در صورتی که متقاضی مدرک حداقل B2 را داشته و در این آزمون نیز موفق شود، به راحتی برای افراد ویزای کار صادر شده و پزشکان می توانند به همراه خانواده خود که شامل همسر و فرزندان زیر ۱۶ سال خود می باشد وارد خاک این کشور شوند.
معمولا مدارک پزشکانی مورد تائید قرار می گیرد که در سایر کشورهای اروپایی موفق به کسب مدرک شده باشند یا در یکی از دانشگاه های برتر کشور ایران این مدرک را اخذ کرده باشند.
اگر مدارک ارسال شده پس از بررسی های موجود به رسمیت شمرده نشود، پزشکان می توانند یک دوره ۶ ماهه تا ۱ ساله آموزش زبان و کارآموزی را در خود کشور آلمان سپری نمایند
در کنار این دوره، زبان آلمانی هم بصورت رایگان برای پزشکان برگزار می شود. نکته حائز اهمیت داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B2 و یا سپری کردن ۶۰۰ ساعت دوره زبان می باشد.
حوزه فعالیت پزشکان:
دانشجویان رشته پزشکی بالافاصله پس از پشت سر گذاشتن امتحانات عمومی و تخصصی، هم امکان افتتاح مطب را دارند و هم در بیمارستان ها یا کلینیک ها مشغول به کار شوند.
بازار عرضه و تقاضا در این رشته به سود پزشکان جوان تغییر کرده است و آنها می توانند در شهرهای بزرگ هم مطب زده و مشغول به کار شوند.
پزشکان خارجی که با مجوز کار وارد آلمان می شودند، می توانند در مراکز زیر مشغول به کار شوند :
- کلینیک های دانشگاه
- کاریتاس
- دیاکنی
- خانه های سالمندان عمومی و خصوصی
- کلیساهای عمومی و خصوصی
لیست تخصصهای پزشکی در آلمان
Liste medizinischer Fachgebiete
Diese Liste soll Aufschluss über die fachlichen und inhaltlichen Differenzierungen der humanmedizinischen und veterinärmedizinischen Weiterbildung in Deutschland, Österreich, und der Schweiz geben.
Inhaltsverzeichnis
- ۱ Deutsche Fachgebiete (Muster-Weiterbildungsordnung, März 2008)
- ۲ Eidgenössische Facharzttitel (Weiterbildungsordnung, Dez. 2007)
- ۳ Österreichische Facharzttitel (Ausbildungsordnung, Juli 2006)
- ۴ Deutsche veterinärmedizinische Fachgebiete
- ۵ Österreichische veterinärmedizinische Fachgebiete
- ۶ Quellen
- ۷ Einzelnachweise
Deutsche Fachgebiete (Muster-Weiterbildungsordnung, März 2008)
Die einzelnen Gebiete sind teilweise in verschiedene Facharztbereiche und Schwerpunkte (SP) unterteilt:
- Allgemeinmedizin
- Anästhesiologie
- Anatomie
- Arbeitsmedizin
- Augenheilkunde
- Biochemie
- Chirurgie
- Frauenheilkunde und Geburtshilfe
- Hals-Nasen-Ohrenheilkunde
- Hals-Nasen-Ohrenheilkunde
- Sprach-, Stimm- und kindliche Hörstörungen (früher Phoniatrie und Pädaudiologie)
- Haut- und Geschlechtskrankheiten
- Humangenetik
- Hygiene und Umweltmedizin
- Innere und Allgemeinmedizin (Hausarzt)
- Innere Medizin
- Innere Medizin und Angiologie
- Innere Medizin und Endokrinologie und Diabetologie
- Innere Medizin und Gastroenterologie
- Innere Medizin und Hämatologie und Onkologie
- Innere Medizin und Kardiologie
- Innere Medizin und Nephrologie
- Innere Medizin und Pneumologie
- Innere Medizin und Rheumatologie
- Kinder- und Jugendmedizin
- SP Kinder-Hämatologie und Kinder-Onkologie
- SP Kinder-Kardiologie
- SP Neonatologie
- SP Neuropädiatrie
- Kinder- und Jugendpsychiatrie und -psychotherapie
- Laboratoriumsmedizin
- Mikrobiologie, Virologie und Infektionsepidemiologie
- Mund-Kiefer-Gesichtschirurgie
- Neurochirurgie
- Neurologie
- Nuklearmedizin
- Öffentliches Gesundheitswesen
- Pathologie
- Pharmakologie
- Physikalische und Rehabilitative Medizin
- Physiologie
- Psychiatrie und Psychotherapie
- Psychosomatische Medizin und Psychotherapie
- Radiologie
- Rechtsmedizin
- Strahlentherapie
- Transfusionsmedizin
- Urologie
Zusatz-Weiterbildungen
- Ärztliches Qualitätsmanagement
- Akupunktur
- Allergologie
- Andrologie
- Betriebsmedizin
- Dermatohistologie
- Diabetologie
- Flugmedizin
- Geriatrie
- Gynäkologische Exfoliativ-Zytologie
- Hämostaseologie
- Handchirurgie
- Homöopathie
- Infektiologie
- Intensivmedizin
- Kinder-Endokrinologie und Kinder-Diabetologie
- Kinder-Gastroenterologie
- Kinder-Nephrologie
- Kinder-Orthopädie
- Kinder-Pneumologie
- Kinder-Rheumatologie
- Labordiagnostik – fachgebunden –
- Magnetresonanztomographie – fachgebunden –
- Manuelle Medizin/Chirotherapie
- Medikamentöse Tumortherapie
- Medizinische Informatik
- Naturheilverfahren
- Notfallmedizin
- Orthopädische Rheumatologie
- Palliativmedizin
- Phlebologie
- Physikalische Therapie und Balneologie
- Plastische Operationen
- Proktologie
- Psychoanalyse
- Psychotherapie – fachgebunden –
- Rehabilitationswesen
- Röntgendiagnostik – fachgebunden –
- Schlafmedizin
- Sozialmedizin
- Spezielle Orthopädische Chirurgie
- Spezielle Schmerztherapie
- Spezielle Unfallchirurgie
- Sportmedizin
- Strabologie
- Suchtmedizinische Grundversorgung
- Tropenmedizin
Eidgenössische Facharzttitel (Weiterbildungsordnung, Dez. 2007)
Gemäß Art. 5 der EU-Richtlinie (in allen Mitgliedsländern)
- Allgemeinmedizin
- Anästhesiologie
- Chirurgie
- Gynäkologie und Geburtshilfe
- Innere Medizin
- Kinder- und Jugendmedizin
- Neurochirurgie
- Neurologie
- Ophthalmologie
- Orthopädische Chirurgie und Traumatologie des Bewegungsapparates
- Oto-Rhino-Laryngologie
- Pathologie
- Pneumologie
- Psychiatrie und Psychotherapie
- Urologie
Gemäß Art. 7 der EU-Richtlinie (in mindestens zwei Mitgliedsländern)
- Allergologie und klinische Immunologie
- Arbeitsmedizin
- Dermatologie und Venerologie
- Endokrinologie / Diabetologie
- Gastroenterologie
- Hämatologie
- Herz- und thorakale Gefässchirurgie
- Kardiologie
- Kiefer- und Gesichtschirurgie
- Kinder- und Jugendpsychiatrie und –psychotherapie
- Kinderchirurgie
- Klinische Pharmakologie und Toxikologie
- Radiologie
- Nuklearmedizin
- Radioonkologie / Strahlentherapie
- Nephrologie
- Physikalische Medizin und Rehabilitation
- Plastische, Rekonstruktive und Ästhetische Chirurgie
- Präventivmedizin und Gesundheitswesen
- Rheumatologie
- Tropen- und Reisemedizin
Übrige Facharzttitel
- Allgemeinmedizin
- Angiologie
- Infektiologie
- Intensivmedizin
- Medizinische Genetik
- Medizinische Onkologie
- Pharmazeutische Medizin
- Rechtsmedizin
Fachliche Qualifikationen der FMH
- Facharzt für Handchirurgie
- Facharzt für Neuropathologie
Schwerpunkte
- zu Allgemeinmedizin: Geriatrie
- zu Chirurgie: Allgemein- und Unfallchirurgie, Gefässchirurgie, Thoraxchirurgie, Viszeralchirurgie
- zu Gynäkologie und Geburtshilfe: Gynäkologische Onkologie, Geburtshilfe und feto-maternale Medizin, Reproduktionsmedizin und gynäkologische Endokrinologie
- zu Herz- und thorakale Gefässchirurgie: Gefässchirurgie, Thoraxchirurgie
- zu Innere Medizin: Geriatrie
- zu Kinder- und Jugendmedizin: pädiatrische Endokrinologie-Diabetologie, pädiatrische Gastroenterologie, pädiatrische Kardiologie, Neonatologie, pädiatrische Nephrologie, Neuropädiatrie, pädiatrische Onkologie-Hämatologie, pädiatrische Pneumologie
- zu Ophthalmologie: Ophthalmochirurgie
- zu Oto-Rhino-Laryngologie: Hals- und Gesichtschirurgie, Phoniatrie
- zu Pathologie: Zytopathologie, Molekularpathologie
- zu Psychiatrie und Psychotherapie: Alterspsychiatrie und Alterspsychotherapie
- zu Radiologie: Diagnostische Neuroradiologie, Invasive Neuroradiologie, Pädiatrische Radiologie
- zu Urologie: Operative Urologie
Fähigkeitsausweise
- Akupunktur – Traditionelle Chinesische Medizin (ASA)
- Anthroposophisch erweiterte Medizin (VAOAS)
- Delegierte Psychotherapie (FMPP)
- Elektroencephalographie (SGKN)
- Elektroneuromyographie (SGKN)
- Endoskopisch retrograde Cholangiopankreatikographie ERCP (SGG)
- Gastroskopie (SGG)
- Homöopathie (SVHA)
- Hüftsonographie nach Graf beim Neugeborenen und Säugling (SGUM)
- Interventionelle Schmerztherapie (SSIPM)
- Laserbehandlungen der Haut und hautnahen Schleimhäute (FMCH)
- Manuelle Medizin (SAMM)
- Medizinische Hypnose (SMSH/GHypS)
- Neuraltherapie (SANTH)
- Notarzt (SGNOR)
- Phlebologie (USGG)
- Praxislabor (KHM)
- Psychosomatische und Psychosoziale Medizin (APPM)
- Sachkunde für dosisintensives Röntgen (KHM)
- Sachkunde für dosisintensive Untersuchungen und therapeutische Eingriffe in der Angiologie (USGG)
- Sachkunde für dosisintensive Röntgenuntersuchungen in der Kardiologie (SGK)
- Schwangerschaftsultraschall (SGUM)
- Sportmedizin (SGSM)
- Sonographie (SGUM)
- Tauchmedizin (SUHMS)
- Vertrauensarzt (SGV)
- Zerebrovaskuläre Krankheiten (SGKN)
Österreichische Facharzttitel (Ausbildungsordnung, Juli 2006)
Additivfach
Sonderfächer
- Anästhesiologie und Intensivmedizin
- Anatomie
- Arbeitsmedizin
- Augenheilkunde und Optometrie
- Blutgruppenserologie und Transfusionsmedizin
- Chirurgie und Additivfächer Gefäßchirurgie, Intensivmedizin, Sporttraumatologie, Viszeralchirurgie
- Frauenheilkunde und Geburtshilfe und Additivfach Zytodiagnostik
- Gerichtsmedizin
- Hals-, Nasen- und Ohrenkrankheiten und Additivfach Phoniatrie
- Haut- und Geschlechtskrankheiten und Additivfach Angiologie
- Herzchirurgie und Additivfächer Gefäßchirurgie, Intensivmedizin
- Histologie und Embryologie
- Hygiene und Mikrobiologie und Additivfach Infektiologie und Tropenmedizin
- Immunologie
- Innere Medizin und Additivfächer Angiologie, Endokrinologie und Stoffwechselerkrankungen, Gastroenterologie und Hepatologie, Hämatologie und Internistische Onkologie, Infektiologie und Tropenmedizin, Intensivmedizin, Internistische Sportheilkunde, Kardiologie, Klinische Pharmakologie, Nephrologie, Rheumatologie
- Kinder- und Jugendchirurgie und Additivfach Pädiatrische Intensivmedizin
- Kinder- und Jugendheilkunde und Additivfächer Neonatologie und Pädiatrische Intensivmedizin, Neuropädiatrie, Pädiatrische Endokrinologie und Diabetologie, Pädiatrische Hämatologie und Onkologie, Pädiatrische Kardiologie, Pädiatrische Pulmologie
- Kinder- und Jugendpsychiatrie und Additivfach Neuropädiatrie
- Lungenkrankheiten und Additivfächer Intensivmedizin und Zytodiagnostik
- Medizinische Biophysik
- Medizinische Genetik
- Medizinische und Chemische Labordiagnostik und Additivfach Zytodiagnostik
- Medizinische Leistungsphysiologie
- Mund-, Kiefer- und Gesichtschirurgie
- Neurobiologie
- Neurochirurgie und Additivfach Intensivmedizin
- Neurologie und Additivfächer Intensivmedizin, Neuropädiatrie
- Neuropathologie
- Nuklearmedizin
- Orthopädie und Orthopädische Chirurgie und Additivfächer Rheumatologie, Sportorthopädie
- Pathologie und Additivfach Zytodiagnostik
- Pathophysiologie
- Pharmakologie und Toxikologie
- Physikalische Medizin und Allgemeine Rehabilitation und Additivfächer Physikalische Sportheilkunde, Rheumatologie
- Physiologie
- Plastische, Ästhetische und Rekonstruktive Chirurgie und Additivfach Intensivmedizin
- Psychiatrie und Psychotherapeutische Medizin
- Radiologie
- Sozialmedizin
- Spezifische Prophylaxe und Tropenmedizin und Additivfach Infektiologie
- Strahlentherapie–Radioonkologie
- Thoraxchirurgie und Additivfächer Gefäßchirurgie, Intensivmedizin
- Unfallchirurgie und Additivfächer Intensivmedizin, Sporttraumatologie
- Urologie
- Virologie
Deutsche veterinärmedizinische Fachgebiete
Die Tierärztekammern veröffentlichen nachfolgende Fachgebiete und Zusatzbezeichnungen.
Fachtierarzt
- Fachtierarzt für Anatomie
- Fachtierarzt für Fische
- Fachtierarzt für Geflügel
- Fachtierarzt für Kleintiere
- Teilgebiet Chirurgie
- Teilgebiet Dermatologie
- Teilgebiet Innere Medizin
- Teilgebiet Kardiologie
- Fachtierarzt für Klinische Laboratoriumsdiagnostik
- Fachtierarzt für Lebensmittel
- Teilgebiet Lebensmitteltoxikologie
- Fachtierarzt für Mikrobiologie
- Teilgebiet Bakteriologie und Mykologie
- Teilgebiet Virologie
- Fachtierarzt für Milchhygiene
- Fachtierarzt für Parasitologie
- Fachtierarzt für Pathologie
- Teilgebiet Toxikopathologie
- Fachtierarzt für Pferde
- Teilgebiet Chirurgie
- Teilgebiet Innere Medizin
- Teilgebiet Orthopädie
- Teilgebiet Reproduktionsmedizin
- Fachtierarzt für Pharmakologie und Toxikologie
- Fachtierarzt für Physiologie und Physiologische Chemie
- Fachtierarzt für Reproduktionsmedizin
- Fachtierarzt für Rinder
- Fachtierarzt für Kleine Wiederkäuer
- Fachtierarzt für Schweine
- Fachtierarzt für Tierernährung und Diätetik
- Fachtierarzt für Tierhygiene
- Fachtierarzt für Tierschutzkunde
- Fachtierarzt für Tierverhalten
- Fachtierarzt für Tropenveterinärmedizin
- Fachtierarzt für Versuchstiere
- Fachtierarzt für Wildtiere
- Teilgebiet Einheimisches Wild
- Teilgebiet Zootiere
- Fachtierarzt für Öffentliches Veterinärwesen
- Fachtierarzt für Molekulargenetik und Gentechnologie
- Fachtierarzt für Epidemiologie
- Fachtierarzt für Fleischhygiene
- Teilgebiet Lebensmitteltoxikologie
- Fachtierarzt für Fleischhygiene und Fleischtechnologie
Zusatzbezeichnungen
Durch Zusatzbezeichnungen wird in bestimmten Bereichen, die keine Gebiete sind, darauf hingewiesen, dass zusätzliche Kenntnisse vorhanden sind.
- Akupunktur
- Homöopathie
- Hygiene- und Qualitätsmanagement im Lebensmittelbereich
- Physikalische Therapie
- Reptilien/Amphibien
- Tierärztliche Bestandsbetreuung und Qualitätssicherung im Erzeugerbetrieb – Rind
- Tierärztliche Bestandsbetreuung und Qualitätssicherung im Erzeugerbetrieb – Schwein
- Tierärztliche Betreuung von Pferdesportveranstaltungen
- Verhaltenstherapie
- Heimtiere und Ziervögel
- Augenheilkunde beim Kleintier
- Augenheilkunde beim Pferd
- Zahnheilkunde beim Kleintier
- Zahnheilkunde beim Pferd
Österreichische veterinärmedizinische Fachgebiete
In Österreich werden seit 2006 Fachtierarztgebiete nicht mehr von der Tierärztekammer, sondern vom Bundesministerium für Gesundheit und Frauen[1] bzw. dem Bundesministerium für Gesundheit festgelegt.
Quellen
- Deutsche Musterweiterbildungsordnung: bundesaerztekammer.de
- Österreichische Ausbildungsordnung: aerztekammer.at
- Schweizerische Weiterbildungsordnung: fmh.ch
Einzelnachweise
نحوه اپلای پزشکی در آلمان (در سال جدید میللادی ۲۰۲۵)
همانطور که قبلا هم اشاره شد برای تحصیل در رشته پزشکی در آلمان به مهارت بالایی در زبان آلمانی نیاز است.
ارائه نمره های بالا در آزمون هایی مانند TestDaF و DSH برای اثبات مهارتهای زبان آلمانی نرسیده اید هیچ جای نگرانی نیست.
دانشجویان میتوانند با شرکت در دوره های پیش از تحصیل در آلمان مهارت های زبان خود را ارتقاء دهند.
10 پاسخ
اگر مدرک ما از دانشگاه های مطرح ایران نبود چطور؟امکان پذیرش نخصص برامون وجود نداره؟
باید مراحل تایید زاب رو انجام بدید
Novost
urenrjrjkvnm
سلام. وقتتون بخیر یه سوالی در مورد زبان تحصیل در رشته های پزشکی و دندان و دارو دارم؟ ایا با زبان انگلیسی در هیچ جای المان نمیشود پزشکی م دندان و دارو را خواند؟
باتشکر از جواب دهیتون.
سلام
خیر تحصیل پزشکی در آلمان فقط به زبان آلمانی امکان پذیر هست.
سلام و روز بخیر .ممنون از راهنمایی تون . میتونم مشاوره حضوری داشته باشم ؟
سلام
بله حتما.لطفا با موسسه تماس بگیرید
سلام من دانشجوی سال اول ترم دوم پزشکی هستم . میتونم برم المان دندانپزشکی بخونم؟
سلام.شرایط شما نیاز به بررسی بیشتری داره.لطفا با موسسه تماس بگیرید